Szálláshelyek keresése

Érkezés napja

calendar

Távozás napja

calendar

BALATON

>>> Hotelek a balaton mellett

Plattensee Balaton hotelsKözép-Európa legnagyobb tava a Balaton, területe 596 négyzetkilométer, a tengerszint feletti magassága 104 méter. Átlagos mélysége három méter, legmélyebb a Tihanyi-félszigetnél, itt 12 méternyi. A tó szélessége átlagosan 5-6 kilométer, legszélesebb Siófok és Alsóörs között, ahol 12 kilométer. A Balaton hossza Keszthely és Balatonakarattya között 77 kilométer. Felületérõl több víz párolog el, mint amennyit a ráhulló csapadékból nyer. A balatoni nyár május végétõl szeptember elsõ feléig tart. A legmagasabb nyári vízhomérséklet 26-28 Celsius fok. Az uralkodó szélirány az északi, a szél a Bakonyon keresztül érkezik.

Nagy tavunk majdnem minden télen befagy. A jég átlagos vastagsága 10-20 centiméter, de mértek már 70 centiméternyit is. A fokozódó hideg hatására a jég összehúzódik, és nagy durranásokkal, a parttól elszakadva megrepedezik. Ha enyhül az idõ, a jég kiterjed, a korábbi repedések mentén a táblák feltorlódnak, torlaszok jönnek létre. A repedések hosszú, nyíltvízi csatornákat is eredményeznek, ezek a rianások.

Télen aratják a partmenti sáv jellemzõ növényét, a nádat. A balatoni nád amellett, hogy keresett exportcikk, ökológiai szempontból is nagyon fontos. Élõhely, itt fészkelnek vízimadaraink, a nádasban találnak ívóhelyet a halak. A nádas nélkülözhetetlen a tó anyag- és energiaforgalmában, öntisztulási folyamatában. Ma a vízfelület alig másfél-két százalékát borítja nád. Ez a mennyiség mintegy 40 százalékkal kevesebb az 1968-ban felmértnél. A nádas sajátos ütközõterep, a környezetvédõk fennmaradásáért emelnek szót, a vízisportok kedvelõi pedig újabb kikötõket szeretnének.

A tó a magyarországi vitorlás turizmus fő területe. Számos, jól felszerelt kikötő és jachtklub áll az állandóan itt tároló és a vitorlás túrázók részére. A part menti csónaktúrák is népszerűek.

A tó minden típusú vitorlás hajóval járható, és a kikötőkbe általában minden vitorlás hajóval be lehet haladni. Kikötőn kívül az uszonyos hajók általában a part közeléig közlekedhetnek, a tőkesúlyos hajóknak távolabb kell lehorgonyozniuk. A túranapokat vitorlás hajó esetén a típusnak megfelelően érdemes kiszámítani. Evezős csónakok közül a Balatonon a zárt fedélzetű típusokkal lehet biztonságosan túrázni, így kajakokkal és kenukkal, valamint a balatoni "dióhéj" típusú evezős csónakkal. Minden esetben ajánlatos vízvédő kötényt használni. Csónakkal balatoni körtúrához 8-10 túranapot kell számítani, 2-3 pihenőnappal. A nagy vízi körtúra megtételéhez - a Siófok - Tihanyi-szoros - északi part - Hévíz - Zala-torkolat útvonalon - 3-5 túranap és 1-3 pihenőnap szükséges.

 

Szállások, hotelek a Balatonnál:
 

Ramada Hotel Balaton (4 csillagos hotel), Balatonalmádi Balatonalmádi, Ramada Hotel Balaton
Az új, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton****, a Balaton északi partján található. Balatonalmádi alig egy órányi útra van Budapesttöl az M7-es autópályán keresztül. A helyi vasútállomás és autóbuszállomás alig 5 percre van a szállodától.
Hotel ANNABELLA (3 csillagos hotel), Balatonfured Balatonfured, Hotel ANNABELLA
A háromcsillagos Hotel Annabella üdülöszálloda 50 méterre a parttól helyezkedik el, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a tóra és a Tihanyi félszigetre.
Hotel Margareta (3 csillagos hotel), Balatonfured Balatonfured, Hotel Margareta
A Hotel Margaréta szálloda a közkedvelt és folyamatosan fejlödö üdülöhely, Balatonfüred frekventált részén helyezkedik el, közvetlenül a 71-es föút mellett.
Hotel MARINA (3 csillagos hotel), Balatonfured Balatonfured, Hotel MARINA
Füred a Balaton legrégebbi fürdö és üdülöhelye. Nemzetközi hírét bövizü helyi forrásai, az egyedülálló környezet, enyhe klímája, a festöi tó látványa és a zamatos, testes bor adja. A háromcsillagos Hotel Marina üdülöszálloda közvetlenül a vízparton, egy park közepén helyezkedik el.
Hotel UNI Balatonfured (3 csillagos hotel), Balatonfured Balatonfured, Hotel UNI Balatonfured
Balatonfüred a Balaton északi partján, Budapesttöl 120 km-re délnyugati irányban, a történelmi nevezetességü Tihanyi-félsziget, a világhírü Herendi Porcelángyár, és két történelmi borvidék szomszédságában, az északi part gazdag hagyományokkal rendelkezö üdülőhelye. A háromcsillagos Hotel Uni Balatonfüred a fürdöváros központjában, közvetlen a vízparton található.
Hotel Helikon (3 csillagos hotel), Keszthely Keszthely, Hotel Helikon
A háromcsillagos Hotel Helikon sport- és üdülöszálloda minden generáció igényeinek megfelelöen kialakított szolgáltatási palettája kora tavasztól, késö öszig aktív kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak.
Wellness Hotel KAKADU (3 csillagos superior hotel), Keszthely Keszthely, Wellness Hotel KAKADU
A superior háromcsillagos Kakadu Wellness Hotel egyike a térség minden igényt kielégítö egész évben nyitva tartó leghangulatosabb családi kishoteleinek, mely kb 500 m-re van a Balaton partján épült új szabad strandtól.
Conference & Wellness Hotel RESIDENCE (4 csillagos hotel), Siofok Siofok, Conference & Wellness Hotel RESIDENCE
A Conference & Wellness Hotel Residence**** Siófok egyik legszebb és legújabb szállodája, amely 2003 novemberében nyitotta meg kapuit.

Lake Balaton

Copyright © 2010 by HotelOnlineHungary.com. All rights reserved.

Egyéb hotelek Magyarországon